הרמת סינוס פתוחה

הרמת סינוס פתוחה

אובדן שיניים זה דבר אשר פוגע באדם הן מבחינה אסתטית והן מבחינת הנוחות האישית שלו והיכולות שלו לבצע פעולות שונות כגון: לעיסת אוכל ועוד. כיום הפתרון המוצע עבור אדם הסובל ממחסור בשיניים הוא: השתלת שתלים דנטליים. אולם, לא כל מטופל יכול לעבור תהליך השתלת שתלים דנטליים באופן השגרתי שבו ההליך מתבצע. ישנם אנשים הסובלים מבעיות שונות בפה, אשר גורמות לכך שאין אפשרות להשתיל להם שתלים דנטליים מבלי לבצע פעולה כירורגית כלשהי טרם ביצוע ההשתלה. כך לדוגמה: לא פעם המטופל יהיה זקוק לניתוח השתלת עצם בשל מחסור בעצם או הרמת סינוס שמטרתה היא לעבות את העצם בחלק האחורי של הלסת העליונה, לקראת השתלת השתל הדנטלי.

מהי הרמת סינוס?

שתל דנטלי מהווה את הפתרון המתקדם ביותר כיום בתחום שיקום הפה, עבור כל אדם שחסרות לו שיניים מכל סיבה שהיא. באמצעות השתלת שתלים דנטליים ניתן לזכות בשיניים חזקות ויפות, מבלי שיהיה צורך להשתמש בשיניים תותבות. אולם, לא פעם בלתי ניתן להשתיל שתלים דנטליים בצורה הרגילה והשגרתית למטופל וזאת בשל סיבות שונות. כך לדוגמה: ישנם מטופלים אשר להם יש אזורים שונים בעצם הלסת אשר אליה עתיד להיות מושתל השתל הדנטלי, שאינם מספיקים לאורך של השתל הרצוי. במקרה שכזה, מתבצעת הגבהה מלאכותית של העצם, באמצעות החדרת תחליף לעצם באזור שבו השתל העתידי צריך להיות. הגבהה זו קרויה: “הרמת סינוס”.

ניתוח השתלת סינוס מתבצע בשתי טכניקות: הרמת סינוס פתוחה והרמת סינוס סגורה. הרמת סינוס פתוחה מתבצעת במקרים שבה קיים מחסור משמעותי בעצם ועובי העצם איננו עולה על 5 מ”מ.  במקרה שכזה, הרופא יפתח מין חלון בצד העצם, דרך חלל הפה וימלא חלק מחלל הסינוס בתחליף לעצם. הרמת סינוס סגורה היא השתלה הרלוונטית במקרים שבהם יש מחסור מנמלי יחסית בעצם שאיננו עולה על מילימטר או שני מילימטר. במקרה שכזה הפרוצדורה הנדרשת לצורך הרמת סינוס תהיה מתונה יותר ופחות פולשנית.

שתלי בייקון כתחלופה להרמת סינוס פתוחה

כאמור, הרמת סינוס פתוחה הוא הליך כירורגי פולשני באופן משמעותי. אדם אשר נדרש לעבור את ההליך הזה, יידרש להתמודד עם תופעות לוואי שונות לאחר תהליך הרמת הסינוס וכן, עם תקופת החלמה וכאבים. כיום, ניתן לחסוך הרמת סינוס פתוחה למטופל הזקוק לביצוע הליך זה באמצעות שתלים קצרים מיוחדים הקרויים: שתלי בייקון.

שתלי בייקון הם שתלים קטנים מאוד, אשר מבוססים על עיקרון של שטח פנים במקום אורך. אחיזת השתלים הללו הינה חזקה ואיכותית נוכח הרוחב שלהם. שתלי בייקון מאפשרים ביצוע השתלת שיניים גם עבור מטופלים אשר זקוקים לתהליכים כירורגיים שונים כגון: השתלת עצם או הרמת סינוס פתוחה. שימוש בשתלי בייקון, חוסך למטופלים את ההליכים הכירורגיים הנדרשים לצורך השתלה של שתלים דנטליים רגילים ומאפשר להם לבצע השתלת שתלים דנטליים מבלי שיהיה צורך לבצע תהליך כירורגי פולשני כלשהו טרם ההשתלה.

חשוב לציין שאחוז ההצלחות של השתלות בשתלים בייקון הינו גבוה ואיננו נופל מאחוז ההצלחות של ביצוע השתלות בשתלים דנטליים רגילים. כל מטופל אשר רופא השיניים שלו מבשר לו שאין לו אפשרות לבצע לו השתלת שיניים באמצעות שתלים דנטליים רגילים בטרם הוא יעבור הליך כירורגי כלשהו, יכול לשאול את הרופא אודות שתלי בייקון.

הרמת סינוס פתוחה מתבצעת עבור מטופלים עם חוסר גדול בעצם בלסת העליונה, בהליך זה מבצע הרופא חיתוך של חלון בקיר הסינוס מעל קו השיניים מנתק  את הממברנת הסינוס ומכניס לחלל תחליף עצם על מנת להגדיל את גובה העצם , התהליך לא קל לביצוע מצריך מיומנות גבוה מצד הרופא  ותהליך ריפוי ממושך מצד המטופל.

מהצד השני הרמת סינוס סגורה היא יותר ”קטנה” כשהעיסוק שלה הוא יותר פרטני לאזור השתל עצמו הכניסה לסינוס נעשית דרך הקדח בוא יושתל השתל.

פעולה של הרמת סינוס סגורה יותר קלה לביצוע לרופא ותהליך הריפוי מהיר יותר.

כן. הרמת סינוס לרוב נעשות מכיוון שעצם הלסת חסרה או נספגה, בכך צריך לבצע ניתוח להרמת סינוס אשר תבוצע החדרת עצם לחלל הסינוס כדי לעבות את אזור ההשתלה.

שתלים קצרים ( שתלי בייקון ) נותנים פתרון מצוין ויכולים לחסור ברוב המקרים הרמות סינוס.

שתלי בייקון למרות שהם קצרים התפקוד  שלהם לאורך שנים הוא כמו שתלים ארוכים.